Blogg
Detta är ett recept på goda chokladcupcakes med god philadelphiafrosting.
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
100 g smör
1 msk mjölk+ 1 dl mjölk
4 kex
Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk pepparmyntsessens
100 g philadelphiaost
Några droppar blå karamellfärg
Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner kakaon. Blanda tills det har blivit grått och jämt fördelat. Blanda socker, sirap och 1 msk mjölk i en annan bunke. Smält smöret och häll i det i mjölet. Blanda runt tills allt har blivit brunt. Häll i 1 dl mjölk och sockersirapen i smeten. Blanda ordentligt. Mortla kexen och häll i i smeten. Blanda. Häll upp i muffinsformar på en plåt och låt den stå i ugnen i ca 8 min. Ta ut de ur ugnen och låt de svalna.
Frosting
Vispa allting med elvisp tills det har blivit fluffigt och krämigt. Spritsa på frostingen på muffinsarna och njut.
Detta är ett recept på klassiska chokladbollar som är väldigt enkla och goda.
Chokladbollar
35 st
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl havregryn
1 1/2 msk vatten
2 - 3 msk kakao
Riven kokos
Vispa smör, socker och vaniljsocker med en elvisp tills det blir ljust och fluffigt. Rör ner kakao och häll sedan ned havregrynen och vatten. Vispa till allt har blandats väl. Rulla chokladbollssmeten till små bollar och rulla de sedan i riven kokos och stoppa de sen in i kylen i minst 15 min. Ta ut chokladbollarna ur kylen och njut!
Recept på enkla och goda havrebollar.
2,5 dl strösocker
250 g smör
7,5 dl havregryn
0,5 dl vaniljsocker
1 msk kakao
Riven kokos
Vispa ihop smör och socker så att det blir fluffigt, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Rulla smeten till bollar och rulla de sedan i kokos. Ställ i kylen i minst 15 min.