Chokladcupcakes med frosting
Detta är ett recept på goda chokladcupcakes med god philadelphiafrosting.
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
100 g smör
1 msk mjölk+ 1 dl mjölk
4 kex
Frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk pepparmyntsessens
100 g philadelphiaost
Några droppar blå karamellfärg
Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner kakaon. Blanda tills det har blivit grått och jämt fördelat. Blanda socker, sirap och 1 msk mjölk i en annan bunke. Smält smöret och häll i det i mjölet. Blanda runt tills allt har blivit brunt. Häll i 1 dl mjölk och sockersirapen i smeten. Blanda ordentligt. Mortla kexen och häll i i smeten. Blanda. Häll upp i muffinsformar på en plåt och låt den stå i ugnen i ca 8 min. Ta ut de ur ugnen och låt de svalna.
Frosting
Vispa allting med elvisp tills det har blivit fluffigt och krämigt. Spritsa på frostingen på muffinsarna och njut.